„Getty View Residence“ yra minimalistinis Los Andželo šeimos namas

Menas ir gamta susilieja šiuose Los Andželo šeimos namuose

„Getty View Residence“, minimalistinis Los Andželo šeimos namas, sukurtas „Abramson Architects“, sujungia meną, gamtą ir architektūrą

Šiuos naujus Los Andželo šeimos namus sudaro trys minimalistiniai sukrauti tūriai, kurių centre yra menas ir kraštovaizdis. Projektas, pavadintas „Getty View Residence“ ir sukurtas vietinės Amerikos architektūros studijos „Abramson Architects“, yra namas, suprojektuotas pagal paprastas dėžės formas, didelius vidinius aukščius ir dideles angas, kurios įrėmina gražią aplinką ir vaizdus į netoliese esantį modernistinį Getty centrą.

Savininkas yra fotografas ir interjero dizaineris, o jų dėkingumas menui ir vaizdams lėmė projekto dizainą. Savininko kolekcija yra įvairiose namų dalyse, išryškinta strategine vieta ir specialiai sukurtomis eksponavimo zonomis pastate – viduje ir išorėje. Struktūros minimalistinis požiūris ir sumenkintas bendras dekoras vaidina pagrindinį vaidmenį siekiant šio tikslo.

Tuo tarpu didelės angos į išorę kiekviename žingsnyje įneša žalią kraštovaizdį. Projekto architektūrinių sodų kišenės fiziškai atsiranda ir viduje – kiemų ir atvirų stiklinių aptvarų, kuriuose yra apželdinimo, pavidalu.

Los Andželo šeimos namai, suderinti su jo apylinkėmis

Lengvi, trapūs, balti pirmo ir pirmojo aukšto tūriai tvirtai pritvirtinti prie reljefo lentomis suformuotu betoniniu rūsio lygiu, kuris įkomponuotas į nuožulnią aikštelę. Balto tinko, betono, liejamo teraco ir medžio masyvo mišinys sudaro medžiagų paletę, kuri sudaro raminantį, neutralų, bet itin rafinuotą kasdieninio gyvenimo foną.

Vidinis išdėstymas leidžia daugumą gyvenamųjų patalpų įrengti žemės lygyje, o gale atsiveria vešlus sodas ir baseinas. Viršuje yra miegamieji; ir garažas bei kitos šeimos ir pagalbinės patalpos apačioje. Asfaltuota terasa, vedanti į lauke esantį baseiną, suteikia galimybę pramogauti po atviru dangumi ir grožėtis plačiais vaizdais. Gyvenimas lauke įtrauktas į šio Los Andželo šeimos namo planą, todėl namų patirtis iš tikrųjų yra sinchronizuojama su aplinka.

„Skulptūrų sodas susiaurėja ir sudaro 3 pėdų pločio kraštovaizdžio nišą, kuri kerta gyvenamąsias erdves ir susikerta su erdviu kiemu“, – aiškina architektai. „Šie, atrodytų, išsibarstę sodai, sukurti siekiant sušvelninti perėjimus iš bendrų erdvių į intymias erdves pietuose ir utilitarinę zoną į vakarus. §

.

Leave a Comment